Ki, mikor, mit

Fidesz: az államadósságot "a bukott baloldal" duplázta meg

"A bukott baloldali kispártok voltak azok, akik megduplázták az államadósságot" - közölte a Fidesz azt követően, hogy az ellenzéki pártok bírálták a legfrissebb államadósság-adatokat hétfőn.

2014.08.18 16:46MTI

A Fidesz közleményében azt írta ezekről a pártokról: kormányzásuk alatt az országot nyakig eladósították, az államadósságot 8300 milliárd forintról 22 ezer milliárd forintra, a GDP 53 százalékáról 85 százalékra emelték, ráadásul mindezt devizában tették. Veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikájukkal az országot tönkretették és kiszolgáltatták - fogalmazta.

Emlékeztetettek arra: a Fidesz-kormány 2010 óta törleszti az adósságot, jelenleg az államadósság csökkenő pályán van, függetlenül a második negyedéves adatoktól.

Hozzátették: Magyarország az elmúlt négy évben visszafizette az IMF-hitelt, visszaszerezte gazdasági önrendelkezését és ma hitelek nélkül képes finanszírozni magát.

Az ország pénzügyileg stabil - írták -, négy éve 3 százalék alatt van a költségvetési hiány, "tavaly kiszabadultunk a baloldal hibái miatt kilenc évig húzódó túlzottdeficit-eljárás alól", a gazdaság tartós növekedési pályára állt és rekordokat dönt a foglalkoztatottság - emlékeztettek.

A Magyar Nemzeti Bank hétfőn közzétett gyorsjelentése szerint az államháztartás adóssága június végén a GDP 85,1 százalékát tette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.