A hétvégére tervezték

Tiszafüred jegyzője betiltotta a 2. Hajógyári napot

A szervező részéről csütörtökig kérelem nem érkezett, a City-Gas Kereskedőház Zrt. képviselője által aláírt bejelentés nem minősül kérelemnek a rendelet szerint.

2014.08.14 20:50MTI

Tiszafüred jegyzője csütörtöki határozatában megtiltotta a 2. Hajógyári nap elnevezéssel meghirdetett, szombatra tervezett rendezvény megtartását - olvasható a tiszafüredi önkormányzat honlapján.

A 2. Hajógyári nap plakátja szerint a City-Gas Kereskedőház címén regisztráló vendégeket szombaton délután neves énekesekkel várják.

A budapesti West Balkán szórakozóhelyen történt tragédia után született, a zenés, táncos rendezvények működésének biztosságosabbá tételéről szóló, 2011-es kormányrendelet alapján ilyen nyilvános rendezvény csak engedéllyel tartható, azt a jegyző adja ki.

A szervező részéről csütörtökig kérelem nem érkezett, a City-Gas Kereskedőház Zrt. képviselője által aláírt bejelentés nem minősül kérelemnek a rendelet szerint - mondta el Spisák György tiszafüredi jegyző az MTI-nek.

A bejelentés arról szól, hogy a társaság a tulajdonában lévő ipartelepen zártkörű műsoros rendezvényt szervez szombatra.

A határozat indoklása szerint a Karcagi Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Hivatalhoz a szervezők a rendezvényt nyilvánosnak jelentették be, és az előzetes regisztráció alapján kétezer embernek biztosítanak ingyenes étel- és italfogyasztást. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság karcagi kirendeltsége arról tájékoztatta a jegyzőt, hogy egy szabadtéri rendezvénnyel kapcsolatos iratokat megküldtek nekik.

Spisák György hozzátette: ha egy kérelem alapján egyeztetnek a hatóságokkal, utána gond nélkül megkapják az engedélyt a szervezők, így például a hétvégén esedékes Tisza-tó Feszt elnevezésű szórakoztató programot is meg lehet tartani.

Az első Hajógyári napot tavaly augusztusban rendezték meg egy projektindítással egybekötve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.