Felfüggesztett börtönt kapott

Gyorsított eljárásban ítélték el a polgárőr támadóját

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték szerdán azt a férfit, aki biatorbágyi otthona előtt idén júliusban rátámadt egy a házban kirobbant vita miatt intézkedő polgárőrre.

2014.08.14 11:32MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy az ügyészség gyorsított eljárásban emelt vádat, a Budaörsi Járásbíróság pedig az ettől számított egy héten belül kihirdette az ítéletet.

A vádirat szerint a férfi születésnapi ünnepséget rendezett biatorbágyi házában, ahová kollégáit, beosztottjait is meghívta. Az este folyamán a vendégség és a család nőtagjai között olyan heves veszekedés robbant ki, hogy a későbbi vádlott felesége a helyi polgárőrségtől kért segítséget.

Mire a polgárőr egy rendőr járőrrel kiérkezett, az ittas férfi az utcán üvöltve próbálta "rendezni" a vitát, majd egy vendég ház előtt álló gépkocsiját ököllel püfölte. A járőr és a polgárőr csitítási kísérletére válaszul a dühöngő házigazda szidalmazni kezdte a két intézkedő férfit, akik a vendégek közreműködésével csak rövid időre tudták lefogni őt.

A szorításból kitörve a férfi ököllel arcon ütötte a polgárőrt. Az egyre élesedő vitát csak további rendőri erősítéssel sikerült megfékezni - idézte fel a történteket a szóvivő. A Budaörsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította a gyanúsítottat.

A férfit jogerősen egy év börtönre ítélték a végrehajtást két év próbaidőre felfüggesztve – tette hozzá Gyugyi Csilla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.