"A béke a legfontosabb"

Orbán az ukrajnai krízisről, parlamenti képviseletről és Kárpátalja fejlesztéséről tárgyalt

"Európa, Magyarország és a kárpátaljai magyarság számára most a béke megteremtése a legfontosabb Ukrajnában."

2014.08.14 10:59MTI
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly

Orbán Viktor miniszterelnök a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetőivel tárgyalt csütörtökön Budapesten.

A találkozóról tájékoztató Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor az Országházban fogadta Brenzovics Lászlót, a KMKSZ elnökét, valamint Gulácsy Géza és Barta József alelnököket.

A sajtófőnök közlése szerint Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyar kormány mindent megtesz a válság békés rendezése érdekében és kiemelt figyelemmel kíséri a kárpátaljai magyarság helyzetét a konfliktusban.

Annak kapcsán, hogy Ukrajnában hamarosan kiírják a parlamenti választásokat, a tanácskozás résztvevői reményüket fejezték ki, hogy az ukrán államfő teljesíteni tudja szerződésben vállalt ígéretét a kárpátaljai magyarság parlamenti képviseletének megteremtésére.

A KMKSZ vezetői tájékoztatták a magyar miniszterelnököt a Kárpátalját érintő fejlesztési terveikről.

Orbán Viktor leszögezte, hogy az Ukrajnában élő magyarság jelenleg kiemelt helyet foglal el a magyar nemzetstratégiában, ezért kormánya minél több olyan fejlesztésben részt kíván vállalni, mely a kárpátaljai magyarok életét megkönnyíti - mondta az MTI-nek Havasi Bertalan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.