Javaslatok

Jobbik: a bűnöző és családja ne kapjon segélyt!

Legyen kötelező egyes esetekben az előzetes letartóztatás, a bűnöző és közeli hozzátartozója pedig ne kapjon segélyt - mindezt a közterületek biztonságosabbá tétele érdekében.

2014.08.04 15:49MTI

A Jobbik két önkormányzati képviselője, Fogarasi Gábor és Gyimesi Gábor arra reagálva ismertette pártja álláspontját, hogy a közelmúltban Pécsen két utcai rendbontás, verekedés is történt.

Fogarasi Gábor azt mondta: bő egy hete a belvárosban egy romákból álló csoport békésen szórakozó embereket inzultált, majd verekedést kezdeményezett, amelyet később rendőri segítséggel fékeztek meg. Úgy tudja, hogy a rendbontásban részt vevők mindannyian büntetett előéletűek - folytatta -, egyikük nemrégiben szabadult a börtönből, mégis elengedték a rendőrök az előállítása után.

Gyimesi Gábor arról beszélt: Pécs keleti városrészében volt tanúja a hétvégén egy dulakodásnak, amelynek a rendőrök vetettek véget. Az előállítottak pár óra múlva kijöhettek a rendőrségről - közölte.

A Jobbik azt kezdeményezi, hogy ne lehetőség, hanem kötelezettség legyen az előzetes letartóztatás bizonyos bűncselekmények, például csoportos garázdaság, személy elleni erőszak esetében - mondta Gyimesi Gábor.

Hozzátette: pártjuk azt is el szeretné érni, hogy "bűnöző életmódot folytató emberek és velük egy lakcímre bejelentett közeli hozzátartozók ne kaphassanak semmilyen szociális segélyt". Emellett kezdeményezik a pécsi önkormányzatnál, hogy szociális bérlakás kiutalását kössék feltételekhez, vizsgálható legyen például a jelentkező rendőrségi előélete.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.