Tolódunk valamerre

DK: Orbán megkezdte az ország kivezetését az Európai Unióból

Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde elrettentő bizonyítéka a miniszterelnök korlátolt Európa-ellenességének - áll a DK közleményében.

2014.07.29 12:26MTI
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ez a beszéd nem az európai kereszténydemokráciák szellemiségét, hanem a szélsőséges francia Nemzeti Front és az angol UKIP szemléletét követi.

A kormányfő bevándorlás-ellenes mondatai, a nyugati társadalomfejlődés és politika elutasítása, a liberális demokráciák megbélyegzése, a civil szervezetek idegen hatalmak szolgálatában álló "politikai ügynökként" való minősítése, Szingapúr, Kína dicsérete, az emberi jogok figyelmen kívül hagyása pontosan mutatja, Orbán gyökeresen és tudatosan hátat fordított az európai liberális demokráciák hagyományainak, az Európai Közösség világának. Orbán ezzel a beszéddel megkezdte az ország kivezetését az Európai Unióból.

A Demokratikus Koalíció a jövőben is azon fog dolgozni, hogy megakadályozza ezt a tervet, hogy Magyarországot visszavezesse az európai demokráciák közé. Az Európai Néppártnak pedig el kell döntenie, vállalható-e számára a Fidesz európai értékeket, hagyományokat, az Európai Uniót elutasító politikája - írja Niedermüller Péter, a DK alelnöke, az EP képviselője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.