EU-s támogatással

Megújult Szarvas belvárosa

Megújult Szarvas belvárosa, a főteret és a hozzá kapcsolódó köztereket díszburkolattal látták el, utcabútorokat és szökőkutakat helyeztek el, épülethomlokzatokat állítottak helyre

2014.07.26 22:30MTI
Forrás: Wikipedia

Babák Mihály (Fidesz) elmondta: a beruházás európai uniós támogatással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg 769 millió forintból.

A polgármester a Körös-parti város egyik leglátványosabb és legnagyobb fejlesztésének nevezte a napokban befejeződött programot. Közlése szerint teljes egészében megszépült a belváros, számos utcában új burkolattal látták el a járdákat. A köztereken új utcabútorokat helyeztek el, korszerűsítették a közvilágítást. A Kossuth téren játszótér és zenepavilon épült, amely szabadtéri koncerteknek ad otthont.

Az új köztereken több száz fát és cserjét ültettek el, a virágágyásokat egynyári és évelő növények díszítik. A Kossuth út mikroklímáját hat szökőkút teszi kellemessé.

A városfejlesztési program részeként a főtér egyik épületében alakították ki a városi polgármesteri hivatalt. Helyreállították a járási bíróság műemléki homlokzatát, a belvárosi piac új irodaépülettel és vizesblokkal bővült.

Babák Mihály elmondta, a beruházásnak köszönhetően a járási központ méltón tudja megőrizni épített és természeti örökségét, a megújult közterek a régióban élők és az odalátogató turisták kényelmét egyaránt szolgálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.