DK

Gyurcsány: nem adhatjuk fel önmagunkat!

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a demokrata, szabadságpárti, polgári európai embernek a maga végső meggyőződésében kell hinnie, azt nem adhatja fel.

2014.07.12 18:39MTI

Gyurcsány Ferenc szombaton az Ellenállás napja elnevezésű, pártja által szervezett budapesti rendezvényen a cigány-magyar együttélésre utalva arról beszélt: keresi, hogyan lehet mondani az igazat, és közben nem bántani meg senkit, de ez nem mindig sikerül. Hozzátette: a botlást elfogadja, a bűnt nem. Kijelentette: azt akarja, hogy "szabad országban szabadon lehessen gondolkodni, beszélni, és legyen meg még akár a tévedés kockázata is", ha az jóhiszeműségből származik.

A volt miniszterelnök egyúttal szenvedélyes hazaszeretetre szólította a Batthyány-örökmécsesnél összegyűlt néhány száz embert, a baloldali pártokat pedig arra hívta: azt keressék, ami közös, és abból erős ellenzék lesz a következő években.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.