Tiniként még rockerlány volt

Pokorny Lia most kitálal: mit műveltek Bereczki Zolival?

Pokorny Lia világéletében imádott bulizni, rengeteget jár manapság is koncertekre és fesztiválokra. Bereczki Zolival is főleg a zene köti össze, de most egy titkot is elárult.

2014.07.11 13:29ma.hu

Pokorny Lia igazi zenerajongó, sokan nem is sejtik, hogy több hazai dal születésénél is szerepet kapott már. Tiniként a rockzenéért rajongott, gimnazista korában éjjel-nappal a Pink Floyd zenekar dalait hallgatta. Mostanában azonban „mindenevő” lett, a fesztiválokon Quimbyre bulizik, ha szomorú, Diana Krall jelent számára vigaszt - egy fix pont viszont mindig van: a zene mindenhová elkíséri őt.

Fotó: Redlemon

Évek óta rajongva követem Szirtes Edina Mókus és Nagy János zenei csodáinak születését. Lélekvesztő című dalukban közreműködni nagy megtiszteltetés volt a számomra” – kezdte Lia. Hozzátette: ugyan nem hivatalosan, de Bereczki Zoltán Rádió című dalának születésében is volt egy kis szerepe. „Kicsit a sajátomnak is tekintem a Rádiót, nagyon sokat beszélgettem Bereczki Zolival, miközben készítette a dalt. A szövegírásnál talán kicsit segítettem is neki, amikor alkotói nehézségekbe ütközött” – árulta el a színésznő, akinek rendkívül sokszínű a zenei ízlése, így saját összeállítású listáján is sokféle dal szerepel.

Lia ha teheti, mindenütt zenét hallgat, nyáron pihenés közben ez az, ami igazán kikapcsolja. „Mindig fontos szerepet játszott a zene az életemben, ha van egy kis szabadidőm, vagy várok valakire, csak előkapom az okostelefonom és a saját slágerlistámról hallgatom a kedvenc dalaimat. Gimnazistaként a Pink Floydtól a Wish you were here-t, és tulajdonképpen a Fal összes dalát hallgattuk éjjel-nappal, ez az album örökké a tracklistemen lesz. Rajongok a Quimbyért és Kiss Tibiért, több koncertjükön voltam már, legutóbb egy nagy fesztiválon buliztunk a barátaimmal a Legyen vörös című dalra, amely régi nagy kedvencem

A színésznő azonban nem csak a zúzós zenéket kedveli. „Diana Krallt nagyon szeretem, ha boldog vagyok, vagy szomorú, őt mindig jó hallgatni” – tette hozzá Pokorny Lia. A kedvenc dalok listáját most a nagyközönséggel is megosztotta, így rajongói most igazán közel kerülhetnek hozzá, legalább a zenéken keresztül!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.