Külföldi sajtó rólunk, nekünk is

A Sme pozsonyi lap Tasnádi kinevezéséről

Tasnádi László kinevezését kommentálva "Kommunista ügynök van az antikommunista Orbán kormányában" címmel közölt cikket csütörtökön a liberális szlovákiai Sme napilap.

2014.06.26 13:52MTI

Magyarország a múlt héten a kommunista diktatúra végének és Nagy Imre újratemetésének évfordulójáról emlékezett meg - írta cikkében Peter Morvay, a pozsonyi lap főként magyar témákkal foglalkozó kommentátora. Megjegyezte, hogy ugyanezen a héten nevezték ki belügyi államtitkárrá Tasnádi Lászlót, "aki 1989-ben, a temetés napján még a másik oldalon állt" s azokkal az ügynökökkel tartotta a kapcsolatot, akik valószínűleg követték (az újratemetés) eseményeit.

A szerző szerint a Fidesz és Orbán Viktor kormányfő szívesen pózolnak a "kommunizmus elleni harcosokként", Tasnádi esete viszont azt mutatja, hogy "hozzáállásuk a volt rendszer képviselőihez nagyon is szelektív."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.