Nem készül miniszterelnök-jelöltnek

Bajnai csupán hátralép - nem vonul vissza a politikától

Fontos korlát, hogy a másfél éve meghirdetett korszakváltó elveikből többé nem akarnak engedni - Hunvaldot biztosan nem támogatnák.

2014.06.20 08:23MTI
Forrás: youtube.com (Hír24)

Pártja, az Együtt belső parlamentjének, az országos politikai tanácsnak az elnöke lesz Bajnai Gordon, aki hátralép, de nem vonul vissza a politikától - erről a politikus a Népszabadságnak adott interjújában beszélt.

Bajnai Gordon azt is kifejtette a lap pénteki számában: nem neki, hanem egy új, még kipróbálatlan miniszterelnök-jelöltnek lesz a legnagyobb esélye leváltani Orbán Viktort.

Úgy fogalmazott: az ambícióit mindig alárendeli az ügyeknek, amelyekben hisz.

"Másfél évvel ezelőtt egy nagyságrenddel nagyobb volt az esélye annak, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje legyek, mint most. Nagyon sok támadást kaptam, emiatt a társadalom érdemi részében csökkent az elfogadottságom" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy hol fognak össze más pártokkal, és hol indulnak külön az ősszel az önkormányzati választáson, azt mondta: a győzelem lehetőségét kell mindenhol mérlegelni, de fontos korlát, hogy a másfél éve meghirdetett korszakváltó elveikből többé nem akarnak engedni.

Helyi szinten ez a jelöltek kiválasztásánál érhető el szerinte. Arra a kérdésre, hogy ebbe belefér-e Hunvald György támogatása, azt mondta: őt biztosan nem támogatnák, de ahol van az övékénél jobb ajánlat, a győzelemre esélyesebb jelölt, ott szívesen megállapodnak. Összességében azonban önálló listákkal készülnek - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.