Paks ellátása bizonytalan

Nem jár az atomvonat

Pillanatnyilag "nem jár az atomvonat", azaz nem érkeznek vasúti szállítmányok Oroszországból az atomerőműveket működtető üzemanyaggal.

2014.06.19 07:25MTI

A Népszabadság pontosan meg nem nevezett forrása szerint ezt az információt osztották meg a képviselőkkel a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi zárt ülésén.

A lap úgy tudja: Románián kívül a térségben működő összes atomerőmű Oroszországtól vásárolja a fűtőanyagot.

A keddi bizottsági ülésen a Népszabadság szerint elhangzott: egyrészt a fegyveres konfliktus és a bizonytalan hatalmi viszonyok miatt nem közlekednek az atomvonatok, másrészt viszont "nincs gond", mert üzletileg az összes érintett ország (Ukrajnát is beleértve) a megoldásban érdekelt és már keresik az alternatív útvonalakat.

A Népszabadság felidézte: a vonatkozó magyar jogszabály szerint az erőműnek kétévnyi működésre elegendő fűtőanyagkészlettel kell rendelkeznie.

Korábbi sajtóhírekre hivatkozva a lap azt írta: 2011 decemberében keresztülment egy atomvonat Kiskunhalason Baja felé, vagyis az erőmű irányába, vagyis kétéves terminusokkal számolva 2015 decemberében lenne aktuális a szállítás amennyiben a 2013-as tavaly év végén rendben lebonyolódott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.