Nagy lehet a káderínség

Biztos a dolgában: Hunvald lett az MSZP VII. kerületi elnöke

A fellebbezések folytán a Szegedi Ítélőtáblára került ügyben másodfokon nem változtattak Hunvald büntetésén.

2014.06.18 16:59MTI

Nagy többséggel Hunvald Györgyöt választották az MSZP VII. kerületi elnökének - írta a hvg.hu szerdán.

A hírportál egy név nélkül nyilatkozó kerületi politikusra és egy fővárosi MSZP-s vezetőre hivatkozva számolt be a megválasztás tényéről. Mint írták, Az Origo korábban azt írta, hogy a helyi szocialisták őt akarják indítani a polgármester-választáson, a hvg.hu azonban most úgy értesült, hogy Hunvald György a napokban jelezte, nem ragaszkodik a jelöltséghez.

Az MSZP július 19-én tartja tisztújító kongresszusát, amelyet felmenő rendszerű tisztújítás előz meg.

Az internetes portál emlékeztet arra, hogy Erzsébetváros korábbi polgármesterét 2009 februárjában tartóztatták le, azzal gyanúsították, hogy a kerületben ingatlanpanamákkal, fiktív szerződésekkel és lakáskiutalásokkal százmilliós károkat okoztak a városrésznek.

A Fővárosi Törvényszék 2012 februárjában első fokon a volt polgármestert másfél év szabadságvesztésre ítélte. Addigra már több évet töltött előzetes letartóztatásban. A törvényszék Hunvaldot mintegy 21 millió forint megfizetésére is kötelezte.

A fellebbezések folytán a Szegedi Ítélőtáblára került ügyben másodfokon nem változtattak Hunvald büntetésén, ám a bűnösség tekintetében több részcselekménynél az első foktól eltérő álláspontra helyezkedtek, így a másodfokú döntés fellebbezések miatt nem emelkedhetett jogerőre, hat vádlott ügyében harmadfokon a Kúrián folytatódik a per. Döntés július elején várható, a harmadfokú eljárás kedden kezdődött.

A hvg.hu azt írta, Hunvald György soha nem lépett ki az MSZP-ből, nem is zárták ki, csak felfüggesztette a tagságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.