LMP, Budapestről

Finoman fogalmaznak, de azt mondják: Lázár hazudik

"A kohéziós alap forrásaiból megvalósított közlekedési beruházások esetében nincs olyan korlátozás, hogy a központi régióban ne lehetne forrásokat felhasználni."

2014.06.13 12:22MTI
Forrás: Együtt-PM

Az LMP szerint hamis a Miniszterelnökség érvelése, amelyik arra hivatkozik, hogy brüsszeli szabályok akadályozzák a budapesti projektek elindítását.

Az ellenzéki párt politikusai pénteken sajtótájékoztatón arra reagáltak, hogy az Index hírportál csütörtök délután azt írta: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter magához vonta a rövid és középtávú budapesti uniós projekteket, és azokat "lehúzta a listáról". A Miniszterelnökség erre azt közölte, a brüsszeli szabályok nem teszik lehetővé több fejlesztési forrás felhasználását a fővárosban. A forráselosztás tekintetében "elmentünk a falig", a kormányzat álláspontja szerint egy felelős városvezető ebben a helyzetben egyet tehet, Brüsszelbe utazik lobbizni - írták.

Heltai László, az LMP gazdaságpolitikai szakszóvivője újságírók előtt hamisnak nevezte a Miniszterelnökség érvelését. A kohéziós alap forrásaiból megvalósított közlekedési beruházások esetében nincs olyan korlátozás, hogy a központi régióban ne lehetne forrásokat felhasználni és csak a háromszázalékos átcsoportosítás pénzei állnak rendelkezésre - jelentette ki.

Heltai László azt mondta, nem tudják pontosan, hogy milyen projekteket állítottak le, információik sajtóhírekből származnak.

Az LMP azt követeli, hogy tárják a nyilvánosság elé a Brüsszelbe megküldött operatív programokat, azokról folytassanak le egy társadalmi vitát, a Fidesz pedig ne élezze tovább a Budapest és a vidék közötti ellentéteket - mondta Schmuck Erzsébet.

Az LMP országgyűlési képviselője kijelentette: Budapesten vannak olyan közlekedési feladatok, amelyek elhalasztása vagy elmaradása "emberéleteket követelhet". Példaként említette, hogy a 3-as metró és a kisföldalatti is azonnali felújítást igényel. Ezért az LMP követeli, hogy a kormány akár uniós, akár hazai forrásokból, de oldja meg a problémát - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.