Együtt-PM

"Nem a napot lopják", "Tovább az orbáni úton!"

Az új Orbán-kormány "semmi jót nem vetít elő", mert a miniszterelnök azt ígérte, folytatják, amit eddig "műveltek".

2014.06.06 12:56MTI
Forrás: Együtt-PM

Az Együtt-PM a következő négy évben az eddigieknél hangsúlyosabban és erőteljesebben akarja bemutatni a kormány "disznóságait" - mondta a szövetség pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Szelényi Zsuzsanna, aki a tervek szerint jövő héten teszi le képviselői esküjét.

Az Együtt-PM politikusa az új kabinet megalakulása alkalmából azt mondta, hogy az új Orbán-kormány "semmi jót nem vetít elő", mert a miniszterelnök azt ígérte, folytatják, amit eddig "műveltek". Az előző kormány felélte az ország jövőjét, eladósította gyermekeinket és tartósan tönkretette az országot, ha folytatják, akkor további pénzeket vonnak el az iskoláktól, az egészségügytől és eladósítják az országot a paksi beruházással - jelentette ki.

Hozzátette: eközben a Közgépből négymilliárd forint osztalékot tudtak kivenni az elmúlt napokban, Lázár János pedig "fácánozni jár Csehországba és kétmilliós hotelszámlákkal szórakoztatja magát".

A szövetség másik politikusa, Szabó Szabolcs arról beszélt, hogy szerinte a miniszterek - bizottsági meghallgatásaik alapján - "semmit sem tanultak és semmit sem felejtettek", továbbra is meg akarják törni az egyetemek autonómiáját, rombolják a köznevelést, a tankönyvellátás teljes káoszba fog fulladni, és az utóbbi napokban a "médiát kezdték el támadni".

Kónya Péter - szintén a bizottsági meghallgatásokra hivatkozva - arról beszélt, hogy az új kormány miniszterei szerinte folytatni akarják a rendvédelmi dolgozók jogfosztását, a munkavállalók kiszolgáltatottá tételét, a földek "elrablását", a közpénzek magáncélra való felhasználását. "Mi azt üzenjük nekik, hogy ne folytassák" - közölte, hozzátéve: ha a kabinet folytatja a korábbi gyakorlatát, akkor az Együtt-PM olyan erős ellenzéket fog felépíteni, amelyik képes lesz leváltani a kormányt.

Arról is beszélt, hogy a következő négy évben határozott és tisztességes politizálást folytatnak mind a parlamentben, mind az utcán, és ha kell, akkor radikálisak lesznek. Szembe mennek azokkal az intézkedésekkel, amikor a kormány vissza akar élni kétharmados hatalmával és "egységbe fogjuk tömöríteni az ellenzéki baloldalt" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy akkor az Együtt-PM lesz-e a baloldal vezető ereje, azt mondta, nem az számít, hogy ki lesz a vezető, hanem az, hogy a szétaprózódott ellenzéki oldalt egységbe kell tömöríteni, mert nem egymás legyőzésére, hanem az összefogásra kell törekedniük. "Hogy ennek milyen módszerei vannak, nyilván nem fogom önöknek elárulni" - tette hozzá, megjegyezve: meg kell szólítaniuk a demokratikus ellenzéki oldal sokrétű szavazóbázisát; nem feltétlenül kell egy tömbben gondolkozni, de olyan együttműködő szövetségre van szükség, amelyik képes leváltani a kormányt 2018-ban.

A Parlament mellett tartott sajtótájékoztató alatt a szövetség három aktivistája egy vörös színű, "Nem a napot lopják", illetve "Tovább az orbáni úton" feliratú drapériát tartott fel. Ezeken Orbán Viktor, Simicska Lajos és Lázár János a kommunista országok transzparenseinek stílusában rajzolt portréja, illetve egy döglött fácán képe volt látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.