Sáling Gergő

Tüntetés az Origo főszerkesztőjének leváltása miatt

Amikor az élen vonulók elhagyták a Nyugati teret, a tüntető csoport vége akkor volt a Podmaniczky utcánál.

2014.06.03 19:24ma.hu
Forrás: Együtt-PM

Az Origo hírportál főszerkesztőjének leváltása miatt tüntettek kedden délután Budapesten.

A Kettős Mérce blog által szervezett demonstráció résztvevői az Origo szerkesztősége előtt, a VII. kerületi Dob utcában gyülekeztek, ahol megafonon felolvasták négy hírportálnak, az Indexnek, a 444-nek, az Átlátszónak és az Origónak az állásfoglalását. Ebben szolidaritásukat fejezték ki az Origo szerkesztősége mellett, illetve kiálltak a sajtószabadságért. (Az Origo hasábjain nemrégiben jelent meg az a cikk, amely Lázár János milliós utazásainak eredt a nyomába - a szerk.).

A tüntetők a tervek szerint a Kossuth Lajos térre, a Miniszterelnökséghez vonulnak. A rendőrség biztosítja a menetet, a Teréz körutat a Nyugati tér irányába lezárták. Amikor az élen vonulók elhagyták a Nyugati teret, a tüntető csoport vége akkor volt a Podmaniczky utcánál.

Az Origo hírportál főszerkesztőjét, Sáling Gergőt hétfőn váltották le. A kiadó Origo Zrt. határozottan leszögezte közleményében, hogy nincs politikai ok a leváltás hátterében...

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.