Pedagógusnap, Együtt-PM

Mi a fontosabb: a tankönyv vagy a stadionépítés?

"Legújabb csapásként" kiderült, hogy "a kormány rezsiátverési akciója a tankönyvellátást is romba dönti", hiszen 12 ezer forintban maximálták a keretet.

2014.06.01 11:41MTI
Forrás: youtube.com

Az Együtt-PM arra szólítja fel a kormányt, hogy a presztízsberuházások, stadionok építése helyett a tankönyvellátásra biztosítson megfelelő forrásokat.

Szabó Szabolcs, az Országgyűlés oktatási és kulturális bizottságának tagja az ellenzéki pártszövetség nevében vasárnapi közleményében azt írta, az idei pedagógusnapot sem ünnepelhetik könnyű szívvel a tanárok.

A képviselő arra szólította fel a kormányt, hogy "ne az oktatás minőségének rovására építse meg a rezsim megalomán emlékműveit".

A politikus a kormányzatot bírálva felidézte: a most záródó tanév úgy indult, hogy a Kello (Könyvtárellátó Nonprofit Kft.) állami tankönyvellátó hosszú hónapokig nem volt képes a megfelelő tankönyveket eljuttatni az iskolákba, majd a tanév közepén a Fidesz gyakorlatilag államosította a tankönyvellátást, a tanárok pedig csak a tankönyvjegyzékben szereplő kétféle könyv közül választhatnak.

Közölte, "legújabb csapásként" kiderült, hogy "a kormány rezsiátverési akciója a tankönyvellátást is romba dönti", hiszen 12 ezer forintban maximálták a gyerekenként tankönyvekre költhető keretet, miközben egy jó minőségű csomag ára 16-18 ezer forint körül alakul. Szabó Szabolcs arra hívta fel a figyelmet, hogy a tanárok így kénytelenek a legolcsóbb kísérleti tankönyveket megrendelni, melyek tartalmáról előzetesen semmilyen érdemi információjuk nincs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.