Nem Kerényit védi, hanem "bárkit"

Bognár Zsolt nyílt levele Kulka Jánosnak: "Provokáltok, mert megtehetitek"

"Azért szólítalak meg, mert számomra és hiszem, hogy sokunk számára nem elfogadható az a mentalitás, ahogyan egy a köreidet, ha talán erősen is kritizáló embert, másként gondolkodót, jelen esetben Kerényi Imrét minden lehetséges fórumon megpróbáljátok darabokra szedni."

2014.05.30 10:27ma.hu
Fotó: madachszinhaz.hu

"Tudom, hogy Imre csak összegzője általános indulataitoknak, és akárki szólalna meg ellenvéleménnyel irányotokban, abban a pillanatban írások tucatjaival, avagy nyílt levelekkel álltok harcba és próbáljátok ellehetetleníteni a kiszemeltet" - írta a Madách Színház társulatának tagja Kulka Jánosnak, aki egyébként Orbán Viktorhoz fordult nyílt levéllel, hogy a miniszterelnöki megbízott miért beszélhetett a buzilobbiról a Keresztény Színházi Fesztiválon. Kulka elhatárolódásra kérte Orbánt, választ tőle nem kapott, de Bognár Zsolttól igen.

"De miért is? Azért mert az Ő színházeszménye merőben eltér a tietekétől. Ez miért baj? Való igaz, hogy számunkra nem a deviancia, a luciferi megdicsőülés, a romlottság felmagasztalása a cél, hanem a szépség, a férfi nő iránti szerelme, a férfi barátság, az igazabbá, a jobbá válás katarzisa az, ami közel áll. Saját magad felvállalt másságának nevén nevezése miért kirekesztés?"

A levél vágatlan formában és teljes terjedelmében az Indexen olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.