Vádemelés

Hátulról szúrta le ismerősét

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron több késszúrással megölte ismerősét Andornaktályán.

2014.05.28 09:40Havariapress
freedigitalphotos.net/Simon Howden

A Heves Megyei Főügyészség emberölés és más bűncselekmények elkövetése miatt emelt vádat a 31 éves egri férfival szemben, aki 2013. július 2-án meggyilkolta ismerősét Andornaktályán.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott régi ismerőse volt egri születésű áldozatának, aki hosszabb ideig külföldön dolgozott. Amikor 2013 elején hazaköltözött - részben gyakori kábítószer fogyasztása miatt - megromlott a kapcsolata élettársával, ezért Andornaktálya községben vásárolt magának egy nagyobb présházat, azzal a céllal, hogy ott fog lakni.

Az ingatlanra rendszeresen kijárt a vádlottal együtt, ott dolgoztak és italoztak. 2013. július 2-án is kettesben voltak a présházban, ahol cseresznyeszedéshez készülődtek, miközben fröccsöztek.

A délutáni órákban a vádlott egy 20 centiméternél hosszabb szúróeszközt - feltehetően kést - vett magához, majd azzal az ingatlan teraszán - tisztázatlan okból - hátulról háromszor nagy erővel hátba szúrta áldozatát, aki a helyszínen elvérzett.

A meggyilkolt férfi holttestét csak három nappal később találta meg az élettársa. A gyilkosság után a vádlott a holttestet egy pléddel letakarta, bement a házba, és ott magához vette áldozata előző nap vásárolt íjpuskáját a hozzávaló 4 nyílvesszővel, majd a megölt férfi kerékpárjával 19 óra előtt távozott. A kerékpárt a rendőrség később lefoglalta, de az íjpuska nem került elő.

A vádlott az általa bérelt egri ingatlanban kábítószernek minősülő kannabisz palántákat nevelt, illetve egyéb kannabisz származékokat tartott. A kábítószert rendszeresen fogyasztotta, annak hatóanyaga kimutatható volt a szervezetében.

Az ügyészség a férfit emberöléssel, kifosztással, valamint kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Indítványozta, hogy a törvényszék ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn a vádlott előzetes letartóztatását, és végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki vele szemben. Ennek leghosszabb tartama a vádlott esetében akár 22 és fél év börtön is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.