Közel 20 halott

Sok áldozatot követeltek a dél-kínai áradások

Legalább 19 halottja van a dél-kínai heves esőzéseknek, áradásoknak, és további hét embert még eltűntként tartanak nyilván.

2014.05.26 04:31MTI

Intenzitását és erejét tekintve száz évenként egy olyan viharos felhőszakadás fordul elő a térségben, mint amilyen Kanton, Csaocsing és Csingjuan városát mosta a napokban. A települések útjain hömpölygött a víz, a csapadék megárasztotta a folyókat, házakat döntött romba és sárlavinákat indított.

Pénteken este tíz órától szombat délután öt óráig csak itt 21 ezer embert kellett evakuálni, és csaknem másfél ezer épület dőlt össze. A negyedik napja tartó esőzések miatt már 880 ezer ember szenvedett valamilyen kárt. Sanvej városban összesítve 628 milliméter csapadékot mértek.

A felhőszakadások miatt 16 nemzeti, illetve tartományi autópályát kellett lezárni. A tartományi katasztrófamentési központ vészhelyzetet jelentett be és ennek megfelelően mentőcsoportokat indítottak azokra a területekre, ahol a legsúlyosabb a helyzet.

A mostoha időjárás a szomszédos Kujcsou tartományt is érintette, csakúgy, mint Hunant és Csianghszit. Utóbbiban, Pinghsziang városban az áradások ötezer embert zártak el a külvilágtól. Ugyanebben a tartományban egy mentő is életét vesztette, aki egy eltűnt középiskolás diák után kutatott a vízben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.