EP-választás

Választási vita: a Fidesz-KDNP és a DK távol maradt

Hat párt részvételével kezdődött meg az ATV-ben az EP-választáson induló pártok listavezetőinek választási vitája.

2014.05.23 18:08MTI
MTI/Beliczay László

Az eseményen az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Seres Mária Szövetségesei (SMS) és a Haza nem eladó párt mellett a szervező Együtt-PM vesz részt, a Fidesz-KDNP és a DK viszont távol marad.

A pártok közötti utolsó, szerdai egyeztetést követően Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa ismertette, hogy a nyolc szakaszból álló vitán mindenki elmondhatja álláspontját egyebek mellett az elmúlt 10 év mérlegéről, az általa képzelt jövőről és szakpolitikai kérdésekről, s mindenkinek lesz lehetősége, hogy reagáljon az elhangzottakra. Közbekiabálni nem lehet - jegyezte meg.

A másfél órásra tervezett vitán az MSZP-t Szanyi Tibor, a Jobbikot Morvai Krisztina, az LMP-t Meszerics Tamás, az SMS-t Tóth Tamás, a Haza nem eladó pártot Kásler Árpád, az Együtt-PM-et pedig Bajnai Gordon képviseli. Korábban Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz-KDNP listavezetője közölte, értelmetlennek tartja a vitát a jelenlegi ellenzékkel.

Az április 6-ai országgyűlési választáson a szavazópolgárok már egyértelművé tették, hogy nem kérnek a bukott baloldalból és a szélsőségekből - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke pedig korábban azzal indokolta távolmaradásukat, hogy egy vita "a náci eszméket hirdető" Jobbikkal semmiképpen sem szolgálja a demokrácia ügyét és nem segíti a demokratikus diskurzust.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.