"Vannak-e még Kovács Bélák" a pártban

Kovács-ügy - Vona Gábor meghallgatását indítványozza a Fidesz

A Fidesz azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfői ülésén hallgassák meg a Jobbik elnökét.

2014.05.16 14:22MTI
freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Zsigó Róbert, a kormánypárt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: Vona Gábornak kell választ adnia arra, hogy "vannak-e még Kovács Bélák" a pártban, mekkora a befolyásuk és milyen mélyre hatoltak be a pártba.

A Fidesz arra is választ vár az ellenzéki pártelnöktől, hogy a Jobbik mennyi anyagi támogatást kapott Kovács Bélán keresztül, és tudják-e, hogy az honnan származik.

Kijelentette: nem az a fontos, mit mond Kovács Béla - őt a hatóságoknak kell meghallgatniuk -, hanem az, hogy mi folyik valójában a Jobbikban. Azért hallgatnák meg Vona Gábort, mert az EP-képviselő az ő ajánlásával került a politikába - tette hozzá.

A szóvivő Kovács Bélára utalva feltette a kérdést: hogyan fordulhat elő, hogy a magát nemzeti pártnak nevező Jobbik soraiban ilyen pozíciót viselhet egy olyan ember, aki más nemzet érdekeit képviseli? Zsigó Róbertet kérdezték arról is, hogy csütörtökön lemondott az MSZP budapesti elnöki tisztségéről Molnár Zsolt.

A politikus belső harcnak minősítette az esetet, megjegyezve: a bukás után láthatóan repedezik a szocialista párt, és "az embereknek óriási szerencséjük, hogy ezt nem kormányon teszik, hanem ellenzékben".

Kijelentette: a Fidesz az ország dolgaival foglalkozik, egyebek mellett azzal, hogy több legyen a munkahely és csökkenjenek az emberek terhei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.