Együtt-PM

Floridában a debreceni városvezetők - nyomoz a rendőrség

A legnagyobb közösségi oldalra feltöltött képek tanúsága szerint a konferenciázás helyett a résztvevők napoztak, horgásztak, koktéloztak a tengerparton.

2014.05.14 14:56MTI

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság - az Együtt-PM politikusának feljelentése nyomán - elrendelte a nyomozást a debreceni fideszes képviselők és önkormányzati alkalmazottak tavaly őszi botrányos floridai utazása ügyében - közölte a szövetség szerdán. A rendőrség hivatali visszaélés miatt indított eljárást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t arról tájékoztatta: a rendőrség hivatali visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt folytatja az eljárást. A nyomozás jelenlegi állásáról nem közöltek információt.

Káposznyák István, az Együtt-PM debreceni politikusa szerdán tudatta az MTI-vel, hogy április 14-én ismeretlen tettes ellen tett feljelentést hivatali visszaélés, közokirat-hamisítás, hűtlen kezelés, költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Sajtóinformációkra hivatkozva felidézték: tavaly novemberben debreceni delegáció utazott egy floridai energiakonferenciára, az utazáson az önkormányzat és számos városi cég vezetői, így a DH-Szerviz ügyvezetője, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, néhány hivatalnok, valamint Pajna Zoltán alpolgármester is részt vett.

"A kiutazók által a legnagyobb közösségi oldalra feltöltött képek tanúsága szerint azonban a konferenciázás helyett a résztvevők napoztak, horgásztak, koktéloztak a tengerparton. Ráadásul, mint utóbb kiderült, a kongresszus szervezői nem is tudtak a magyar résztvevőkről" - olvasható az Együtt-PM közleményében.

Az érintett cég- és városvezetők tavaly novemberben - miután az ügy országos visszhangot kapott - azt közölték: saját költségükön és szabadságuk terhére utaztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.