BKK közlemény

Futóverseny miatt forgalomkorlátozások vasárnap

2014. május 11-én, vasárnap futóversenyt rendeznek a belvárosban, ezért több autóbusz módosított útvonalon közlekedik.

2014.05.10 14:55ma.hu

Futóversenyt rendeznek Budapest belvárosában 2014. május 11-én, vasárnap, Magyarország Európai Uniós csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából. Az Európa Nap keretében tartott futóverseny az elmúlt 10 évben, Európai Uniós támogatással megvalósult beruházásokat érintve halad. A rendezvény a rendőrség biztosítása mellett zajlik, a közösségi közlekedés több járatának útvonalát is módosítja.

A futók az Erzsébet térről a József Attila utca és az Andrássy út egy forgalmi sávja igénybevételével érkeznek a Liszt Ferenc téren keresztül a Liszt Ferenc Zeneakadémiához. Innen a Király utcán át érik el a Károly körutat, amelyen – a villamosok vágányait megkerülve – áthaladnak a Gerlóczy utcába, ahonnan a Pilvax közön és a Haris közön keresztül haladnak a Március 15. térig.

A térről az Erzsébet hídon átfutva érkeznek a Rudas Gyógyfürdőhöz. Innen a futók a felső rakparti kerékpárúton haladnak egészen a Margit hídig, érintve a Várkert Bazárt, illetve a Batthyány téren a MOL BuBi kerékpárterminált. A Margit hídnál az Árpád fejedelem útját, majd az Üstökös utcát keresztezve közelítik meg a Lukács Gyógyfürdőt, ahonnan az Üstökös utcát, a Margit híd északi lehajtóágát és a gyalogos aluljárót keresztezve felmennek a Margit híd déli járdájára. A hídról a Jászai Mari téren, a Széchenyi rakparton és a Markó utcán keresztül haladnak az Országos Mentőszolgálat Markó utcai épületéig. A Markó utcát elhagyva a Bajcsy-Zsilinszky út nyugati oldali járdáján, majd a Bank utcán keresztül futnak az Október 6. utcáig, amelyen végighaladva visszaérkeznek az Erzsébet térre.

Bővebb információt a forgalomkorlátozásról és a közösségi közlekedés változásairól itt talál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.