Magyarország jobban teljesít

Közmunkások gyártják a térburkoló követ Cibakházán

Kiderült: jóval olcsóbb, ha maguk állítják elő.

2014.05.10 11:55MTI
Forrás: Wikipedia

Térburkoló kövek gyártásába fogott közmunkásainak bevonásával Cibakháza önkormányzata, a téglákkal a tiszazugi település közterületeit fedik le.

A képviselő-testület azt tervezi, hogy a közterületek burkolásával teszik szebbé a nagyközséget. Megvizsgálták a tégla gyártásának és beszerzésének árait, és kiderült: jóval olcsóbb, ha maguk állítják elő - mondta el Hegyes Zoltán független polgármester.

Tájékoztatása szerint a szükséges gépeket, eszközöket mintegy 300 ezer forintért szerezték be. Egy négyzetméternyi burkolókő fajlagos előállítási költsége ezer forint körül mozog.

A munkát a település közalkalmazott kőművesének irányításával közfoglalkoztatottak végzik.

Hegyes Zoltán elmondta: elsőként a sportöltöző előtti mintegy 300 négyzetméternyi felületet burkolták le, a következő a helyszín piactér lesz, ehhez már megkezdték a térkövek gyártását.

A kedvező árú termékből az ott élők is vásárolnának, így a tervekben a lakossági igények kielégítése is szerepel - tette hozzá a polgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.