Alvilági információk

Letartóztatták Brazilt, P. Tamás egykori társát

Április közepén letartóztatták F. Attilát, aki a kilencvenes években P. Tamás tulajdonostársa volt az olajozással foglalkozó Energol Rt-ben.

2014.05.09 17:24ma.hu

Az éjszakában csak Brazilként ismert férfi cigicsempészésen bukott le - értesült alvilági forrásokból az Index. A lap úgy tudja, F. Attila nemzetközi cigarettacsempészetbe keveredett, legalábbis ezzel gyanúsítják. Az ügyben érintett a testvére is, egy rajtaütés során rajta keresztül jutottak el a nyomozók az éjszakai életben csak Brazilként ismert férfihoz.

F. Attila nemcsak az Energol egyik vezetője volt a kilencvenes években, de vádlottja is a 2006-os úgynevezett kecskeméti maffiapernek, amelyben el is ítélték, mert a vád szerint szerb bérgyilkosokkal meg akarták öletni egyik riválisukat.

Ennek a büntetőügynek az elsőrendű vádlottja az a R. László volt, aki a P. Tamás ellen folyó büntetőeljárásokban az egyik legfőbb koronatanúnak számít.

R. László több - P. Tamásra terhelő - vallomást tett, valószínűleg ennek köszönheti, hogy idő előtt szabadulhatott a börtönből, jelenleg szabadlábon van.

R. László egyébként egy 2011-es, még a börtönben tett vallomásában nemcsak P. Tamásra állította, hogy köze van a leszámolásos gyilkosságokhoz, de F. Attiláról és egy másik egykori energolosról is.

R. László akkor azt vallotta, hogy 2001-ben F. Attila mondta el egy társaságban, hogy az ő megbízásukból lőttek le egy Cinóber néven ismert bűnözőt. Az Index információja szerint egyébként a P. Tamás-ügy miatt kiszabadult R. László pozíciója az utóbbi időben eléggé megerősödött az éjszakában.

Él és virul, noha hivatalosan a megromlott egészségi állapota miatt engedték ki a börtönből. Korábban a Pestisrácok nevű online újság azt írta , hogy a már szabadlábon lévő férfi kegyelmi kérvényt nyújtott be Áder János államfőhöz - állítólag ez is része volt a rendőrökkel kötött vádalkujának.

Az alvilágban most néhányan azt találgatják, hogy F. Attila letartóztatása befolyásolja-e a P. Tamás ellen zajló büntetőeljárások kimenetelét. A Prisztás-ügyben elsőfokon már elítélték P. Tamást, de más életellenes ügyekben is folyik ellene vizsgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.