A helyszínen fogták el a rendőrök

Jogerősen tíz év fegyház a szlovák ékszerrablónak

Jogerősen tíz évi fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtöki döntésében a Győri Ítélőtábla azt a szlovákiai férfit, aki társával 2011-ben kirabolt egy tatai ékszerboltot, de a helyszínen elfogták a rendőrök.

2014.05.08 10:37MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Zólyomi Csilla tanácsa - amely így két esztendővel enyhítette az első fokon a Tatabányai Törvényszék által kiszabott szabadságvesztést - elsősorban a Polgári törvénykönyv változásával indokolta a mérséklést.

A tárgyaláson a védő egyebek mellett a Tatabányai Törvényszék kirívóan szigorú ítélkezési gyakorlatára és a férfi büntetlen magyarországi előéletére hivatkozva kért enyhítést, míg az ügyész úgy nyilatkozott: azért nem kérték az első fokú ítélet súlyosbítását, mert az új szabályozás alapján már akkor is a középmértéket meghaladó büntetést kapott Javorcsik Ladislav, akit Szlovákiában korábban már pénzbüntetésre ítéltek, az osztrák hatságok pedig más ügyben a kiadására várnak.

A tárgyaláson az is elhangzott: a férfi tettestársa, aki éles fegyverrel lövöldözött a támadás során, jelenleg Szlovákiában tölti más ügyben büntetését, s majd ezt követően áll a magyar bíróság elé.

A Győri Ítélőtábla ügyismertetője szerint a vádlott társával 2011 szeptemberében ment Tatára kaszinózni, amihez úgy akartak pénzt szerezni, hogy kirabolnak egy ékszerboltot.

Mintegy tízmillió forintnyi zsákmányhoz jutottak, ám a biztonsági rendszer lezárta az ajtókat, így a most jogerősen elítélt férfi az üzletbe szorult, az ajtó kitörése után pedig az alkalmazottak és a járókelők feltartóztatták a rendőrök helyszínre érkezéséig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.