Parlamenti tisztségviselők

Továbbra is Kövér László lesz a házelnök, Hillert alelnöknek jelölik

A tárgyalás második szakaszában sikerült kompromisszumra jutniuk a frakciók képviselőinek.

2014.05.05 21:03MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/pentil

Az új Országgyűlés frakcióvezetői hétfőn este megállapodtak arról, kiket javasolnak parlamenti tisztségviselőknek. A képviselőcsoportok közös javaslatot terjesztenek a Ház elé a jelöltek személyéről. Ezt Rogán Antal, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője jelentette be újságíróknak a házbizottság ülését követően. A kormánypárti politikus tájékoztatása szerint a tárgyalás második szakaszában sikerült kompromisszumra jutniuk a frakciók képviselőinek.

A képviselőcsoportok ennek eredményeként házelnöknek Kövér Lászlót (Fidesz), parlamenti alelnököknek pedig Gulyás Gergelyt, Lezsák Sándort, Jakab Istvánt (mindhárman Fidesz), Latorcai Jánost (KDNP), Hiller Istvánt (MSZP) és Sneider Tamást (Jobbik) jelölik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.