Segélyhívó rendszert is terveznek

Kamerarendszer a Margitszigeten

Több mint száz millió forintból kamerarendszert terveznek kiépíteni a Margitszigeten, a futókört 35 kamerával figyelnék meg.

2014.04.30 22:05MTI
Forrás: Wikipedia

A Fővárosi Közgyűlés szerdán egyhangúlag hagyta jóvá az erről szóló pályázat benyújtását.

A beruházáshoz szükséges teljes összeg támogatásként a központi költségvetésből igényelhető, így a fővárosi önkormányzatnak nem szükséges önerőt biztosítania.

A beruházás tervezett értéke 106,9 millió forint.

Mint az előterjesztésben olvasható, a videofelügyeleti rendszer feladata a felújítandó margitszigeti futókör, valamint a sziget belsejében lévő egyes területek megfigyelése oszlopokra telepített, nagy felbontású, éjjel-nappal működő vandálbiztos kamerákkal.

A megfigyelés a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság diszpécserhelyiségében történik majd a tervek szerint.

A futókörben 35, míg a Margitsziget belsejében 42 kamerát terveznek elhelyezni.

Az előterjesztés szerint a kamerarendszer kiépítése mellett hosszú távú cél egy segélyhívó rendszer kiépítése a Margitszigeten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.