Zavarta, hogy az utcán kóborolt...

Baltával vágta fejbe a kutyát - felfüggesztett börtönt kapott

Felfüggesztett börtönt kapott egy szalmatercsi férfi, aki baltával vágott agyon egy kutyát, mert zavarta, hogy az utcán kóborolt.

2014.04.30 10:24MTI
freedigitalphotos.net/sakhorn38

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség megbízott főügyésze elmondta: a 37 éves O. József március 21-én reggel Szalmatercsen szóváltásba keveredett egy helybéli nővel, akinek a kutyája rendszeresen az utcán kóborolt. Az akkor is a közelükben lévő, közepes termetű keverék kutyába a férfi a vita közben is belerúgott, majd az éppen nála levő baltát többször belevágta a fejébe. A kutya az ütések következtében rövid időn belül elpusztult.

O. Józsefet a Balassagyarmati Járásbíróság jogerősen egy év - másfél év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.