Konkrétumok nincsenek!

Az SZDSZ nem mond számot az adócsökkentés elvárt mértékéről

A Világgazdaság értesülése szerint a liberális párt vezetői a múlt héten megegyeztek, nem mondanak konkrét számot a 2009-es adócsökkentés elvárt mértékéről.

2008.08.14 07:04MTI

A lap csütörtöki számában arra emlékeztet, hogy a Kóka János pártelnök idején elkészült liberális csomag még 500 milliárd forintos kiadáscsökkentést és ennek megfelelő nagyságú adómérséklést javasolt. Az SZDSZ így tehát az ősszel nem kíván az adócsökkentéshez szükséges mozgástérről konkrét számot mondani, és saját adócsomagot sem nyújt be, mert ahhoz költségvetést is kéne társítani, ám erre minisztériumi háttér nélkül nem képes.
 
Ha a kormány nem az elvárt adócsomagot teszi le az asztalra, akkor nemmel szavaznak a liberálisok - írja az újság. SZDSZ-es vezetők a lapnak úgy nyilatkoztak: elhibázottnak tartják azt a szocialista gondolkodást, hogy a szabad demokraták távol maradnak az adószavazástól, illetve, hogy az előre hozott választástól való félelem majd a kisebbségi kormány támogatására inti a liberálisokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.