Orbáné

A Nemzeti Múzeumban a nemzet nagy fiának hátizsákja

"Eredetileg a fiamé volt a hátizsák. Egyszer kölcsönkértem, megszerettem, mert minden elfér benne. Végül nálam is maradt".

2014.04.11 07:18MTI
Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor hátizsákja a Nemzeti Múzeumba kerül - írta a Blikk.

A lap pénteki számában a kormányfő közeli munkatársát idézik, aki azt mondta: a Magyar Nemzeti Múzeum legújabb korral foglalkozó munkatársai már korábban is kértek gyűjteményük részére személyes tárgyat a miniszterelnöktől, aki így a régi táskáját örömmel adta át nekik.

A hátizsákot rövidesen átveszi a múzeum, amely már korábbi állami vezetőktől, kormányfőktől is kapott különböző tárgyakat. Orbán Viktortól ez lesz az első - mondta Gál Vilmos főmuzeológus a lapnak. Arról, hogy pontosan mikortól és hol lesz kiállítva, később döntenek - tette hozzá.

"Eredetileg a fiamé volt a hátizsák. Egyszer kölcsönkértem, megszerettem, mert minden elfér benne. Végül nálam is maradt" - mondta korábban a lapnak Orbán Viktor a most múzeumba kerülő táskáról, amelyet a 2006-os futball-világbajnokság emblémája díszített.

A miniszterelnök új táskájáról, amelyen már a 2014-es brazíliai futball-világbajnokság hivatalos emblémája látható, feltett egy fényképet a Facebook-oldalára "Új ciklushoz új táska dukál" címmel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.