Ittas állapotban szúrta meg

Vádemelés az édesapját megkéselő salgótarjáni férfi ellen

Emberölés bűntett kísérlete és más bűncselekmény miatt emeltek vádat egy salgótarjáni férfi ellen, aki lakásukban kétszer késelte meg az apját.

2014.04.10 12:55MTI
freedigitalphotos.net/zirconicusso

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség megbízott főügyésze ismertette: a 29 éves férfi tavaly szeptember 6-án ittas állapotban szúrta meg négyszer is az apját egy nyolc centiméteres pengéjű késsel, mert az szóvá tette, hogy sokadszorra hallgatja ugyanazt a zeneszámot.

A szúrások a sértett hasát, vállát és hátát érték. A döfések erejét mutatja, hogy a negyedik szúráskor a kés pengéje eltört. Ennek ellenére a sértett csak könnyű sérüléseket szenvedett, orvosi segítséget sem kért.

Öt nappal később azért támadt az apjára az ismét lerészegedett vádlott, mert úgy vélte, hogy a számítógép meghibásodásáért ő a felelős. Vesetájékon és a vállán szúrta meg az apját, és közben folyamatosan azt kiabálta, hogy megöli. Ezt a kiérkező rendőröknek is többször megismételte.

A szúrások csupán könnyű sérüléseket okoztak, de fennállt a lehetősége életveszélyes állapot kialakulásának is. A Nógrád Megyei Főügyészség a férfit - aki előzetes letartóztatásban van - emberölés kísérletével és életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.