Meg a PM-nél

Tisztújítás lesz az Együttnél is az EP-választás után

Az elnökség most hattagú: Juhász Péter, Kónya Péter és Szigetvári Viktor társelnök, valamint Gulyás József, Szelényi Zsuzsanna és Székely Sándor alkotja.

2014.04.09 18:48MTI
Forrás: booking.com

Az EP-választás után, várhatóan június elején tisztújítást tart Bajnai Gordon pártja.

Egy szerdai háttérbeszélgetésen, amelyet a volt miniszterelnök tartott, elhangzott, hogy az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnöksége felajánlja lemondását.

A testület hattagú: Juhász Péter, Kónya Péter és Szigetvári Viktor társelnök, valamint Gulyás József, Szelényi Zsuzsanna és Székely Sándor alkotja.

Emellett megújítják a párt működését is.

Bajnai Gordon hivatalosan az Együtt-PM szövetség választási felkészülését irányította, megbízatása így április 6-án megszűnt. Arra, hogy indul-e a tisztújításon valamilyen posztért, egyelőre nem adott választ, azt mondta, ez az EP-választás után dől el.

A volt kormányfő hangsúlyozta: aktívan részt vesz az európai parlamenti választási kampányban, de - ahogy már korábban is utalt rá - nem lesz EP-képviselő akkor sem, ha szimbolikusan szerepel a listán. (A lista összeállításáról még nem döntött az Együtt-PM.)

Bajnai Gordon jövőbeni szerepéről nem bocsátkozott részletekbe, de azt mondta: nem hagyja cserben, támogatni fogja a pártját.

Délelőtt az Együtt-PM szövetség másik tagja, a Párbeszéd Magyarországért is azt közölte, hogy az országgyűlési választási vereség miatt az EP-választás után tisztújítást tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.