Bérleti díj nélkül

Ingyen kaphatják meg a civilek az üresen álló üzleteket Pécsen

Ez már az önkormányzati választási kampány előszele volna? Kérdés, mik a "civilség" kritériumai.

2014.04.09 16:48MTI

Bérleti díj megfizetése nélkül használhatnak civilek üresen álló belvárosi üzlethelyiségeket Pécsen, a második alkalommal meghirdetett akciótól pezsgőbb életet, nagyobb forgalmat remél a városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt.

Barna Béla, a Pécs Holding vezérigazgatója szerdán, a pécsi Király utcában tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Belváros újratöltve 2.0 program keretében újra pályázatot hirdetnek azon szervezeteknek, amelyek izgalmas, érdekes programokkal, eseményekkel színesebbé tennék a városközpontot, és vonzanák az érdeklődőket.

Az üzletek használatáért bérleti díjat nem, csak a működtetés költségeit kell fizetni, amely ez esélyt teremt a civileknek, hogy bemutatkozhassanak a nagyközönség előtt és ismertté váljanak - hangsúlyozta.

Utalt rá, Pécs belvárosában mintegy húsz, a vagyonkezelő tulajdonában lévő üzlet áll üresen, amely a cég összes üzletének több mint tíz százaléka.

A 2012-ben első alkalommal kiírt pályázatnak köszönhetően tíz szervezet kapott lehetőséget üres üzlet használatára, közülük négy élt vele, így nyílhatott meg a baranyai megyeszékhely központjában a veteránautó- és retrotárgy-kiállítás, a pécsi animáció történetét bemutató tárlat, működhet egy kulturális egyesület, valamint a mozgássérültek problémáit bemutató szervezet - tette hozzá.

Sztojkovics Éva fideszes önkormányzati képviselő megjegyezte: a Belváros újratöltve 2.0 program az első lépés annak érdekében, hogy az emberek egy részét visszacsábítsák a bevásárlóközpontokból a belvárosba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.