Szóltak előre

Huzat nincs, de az első leállás már megvolt a 4-es metrónál

Huzatmentes PR-ral kampányol a BKK, miközben alig 10 nappal az indítás után már be is következett az első meghibásodás a 4-es metró vonalán.

2014.04.08 10:33ma.hu
Fotó: BKK

Közösségi oldalán a Budapesti Közösségi Vállalat tegnap ezt a posztot tette hírré:

"Ismerjétek meg az M4-es metró műszaki újításait: a többi metróvonalon sok panaszt okozó huzat az M4-es metrón már nem probléma. Itt ugyanis az állomásokat úgy alakították ki, hogy előttük és utánuk huzatmentességet biztosító, felszínre vezető függőleges aknákat terveztek, amelyek az alagútból az állomáshoz közeledő vonat előtt feltorlódó levegőt elvezetik, illetve a távozó szerelvény mögött keletkező szívóhatást csökkentik, ezért nem érzitek a metró vagy a kijárat felé tartva a huzatot. Az állomásokon a levegőszennyeződést is folyamatosan figyeli egy speciális berendezés, mely automatikusan beindítja az állomási fő szellőzőrendszert, és a szabadból szívott levegővel frissíti fel az utastereket, illetve a belső hőmérsékletet folyamatosan +5 °C és +27 °C közötti értéken tartja."

A kommentekből ítélve némelyek túlságosan melegnek találják az esetleges +27 fokot például nyáridőben, illetve a huzatmentessgre is találtak okot:
"Azt sem szabad elfelejteni, hogy az állomások közelsége (és talán az automata vonatvezérlés miatt) ezen a vonalon jó, ha feleakkora sebességgel járnak a vonatok (kocognak), mint a 2-es és 3-as vonalakon."

Időközben megérkezett az első híradás, bár szűkszavú közleményként: "Pótlóbuszok járnak az M4-es metró teljes vonalán egy vonat meghibásodása miatt. A pótlóbuszok a metró valamennyi állomását érintik, a II. János Pál pápa tér kivételével. Utóbbi helyett a 7-es buszok Huszár utca és a 923-as éjszakai buszok Blaha Lujza tér M megállóiban állnak meg. Kérjük utasaink türelmét és megértését!"

Az üzemzavart gyorsan elhárították, bővebb infomráció még nem olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.