Választás 2014

NVI: az utolsó 24 órában több mint 30 ezren jelentkeztek át

Az utolsó 24 órában több mint 30 ezren jelentkeztek át másik településre, az utolsó két órában tízpercenként 3-4 ezer átjelentkezési kérelem érkezett be online a választási irodához.

2014.04.05 16:13MTI

Pálffy Ilona, Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője a Nemzeti Választási Központban tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: pénteken 16 óráig lehetett átjelentkezni egy másik településre. Az érdeklődők 13.30-kor azt tapasztalták, hogy a túl sok kérelem miatt lelassult a rendszer, a hírekkel ellentétben azonban egy pillanatra sem állt le - hangsúlyozta.

Ilyen mértékű átjelentkezési számnál ez a fajta lelassulás teljesen természetes - jelentette ki Pálffy Ilona, hozzátéve, hogy végül minden átjelentkezőt fogadni tudtak.

A névjegyzékben 8 019 566 választópolgár szerepel, közülük átjelentkezéssel 120 304 szavazhat. Négy évvel ezelőtt az országgyűlési választás első fordulójában 58 ezren szavaztak - akkor még úgy nevezték - igazolással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.