Mező, gazdaság

Május 15-ig igényelhető a terület alapú és a nemzeti támogatás

Megjelenik "az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott egységes területalapú támogatásról, valamint az ahhoz kapcsolódó átmeneti nemzeti támogatások igénybevételéről" szóló rendelet.

2014.04.04 11:20MTI

Május 15-ig igényelhetik a gazdák az egységes területalapú támogatást (SAPS) és az átmeneti nemzeti támogatásokat (ÁNT), az egységes területalapú támogatás éves összege várhatóan, az árfolyamtól függően, mintegy 329 milliárd forint körül alakul - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken.

A tájékoztatás szerint pénteken megjelenik "az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott egységes területalapú támogatásról, valamint az ahhoz kapcsolódó átmeneti nemzeti támogatások igénybevételéről" szóló rendelet.

A SAPS és az ÁNT jogcímekre a mezőgazdasági termelők a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján az erre vonatkozó közlemény megjelenését követően május 15-éig nyújthatják be kérelmüket az MVH-hoz. Ennek előzménye, hogy március 27-én a 2014. évi egységes kérelemmel kapcsolatos jogszabály már megjelent.

Közölték, a rendeletben érintett támogatások 180 ezer gazdaság esetében segítik a termelés megfelelő pénzügyi alapjainak megteremtésével a versenyképes mezőgazdasági árutermelést, továbbá hozzájárulnak a vidék népességmegtartó szerepének megőrzéséhez is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.