Pech

Összetörte magát a motoros a szalagkorláton - és még a jogsija sem volt nála...

Több szabálysértés miatt is rendőrségi eljárásra számíthat az a motoros, aki önhibájából szalagkorlátnak ütközött egy éles kanyarban a Gerecse-hegységben.

2014.03.31 09:11Havariapress

A Komárom-Esztergom megyei Héreg és Bajna között vasárnap napközben haladt egy motoros az erdei úton, amikor egy erősen balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát járműve fölött, és nekiütközött a szalagkorlátnak.

A férfi az ütközés következtében súlyos sérülést szenvedett, ami miatt kórházba kellett szállítani.

A történtek miatt ráadásul több szabálysértési eljárást indítottak vele szemben az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán is: feljelentették őt amiatt is, mert nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, de azért is, mert vezetés közben nem tartotta magánál vezetői engedélyét.

Az eset kapcsán a rendőrség arra figyelmeztet, hogy szakértői megállapítások szerint egy motorkerékpáros számára átlagosan 18-szor nagyobb a halálos baleset kockázata, mint egy személyautó vezetőjének, nekik ezért különösen is törekedniük kell a balesetek elkerülésére, a KRESZ előírásainak betartásával és a passzív biztonsági eszközök szabályszerű használatával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.