Indul-e nyomozás?

Feljelentés-kiegészítés a Zsolnay ingatlanapportjával kapcsolatban

Feljelentés-kiegészítés után dönt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság arról, hogy indít-e nyomozást a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. ingatlanapportjával összefüggésben.

2014.03.24 16:57MTI
MTI, archív

Molnár Katalin, a főkapitányság szóvivője elmondta: a rendőrség adatokat kér be az ügyben, ezek alapján határozza el, hogy nyomozást indít, vagy elutasítja a feljelentést. Erre tizenöt napja van, ami szükség esetén újabb tizenöt nappal meghosszabbítható.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra részvényeinek 74,5 százalékát tavaly 180 millió forintért vásárolta meg az önkormányzattól, illetve a pécsi vagyonkezelőtől Bachar Najari.

A luxusórák kereskedelmével foglalkozó szír származású üzletember vállalta, hogy a vételáron felül a gyárnak 2014. szeptemberig 500 millió forint tőkejuttatást biztosít, amelyből 300 milliót ingatlanapporttal teljesített.

Az ügylet miatt a társaság kisrészvényesei csalás gyanújával a közelmúltban feljelentést tettek a Központi Nyomozó Főügyészségen, mert azt feltételezik, hogy az ingatlan csak a töredékét éri a 300 milliónak.

A Zsolnay vezetése ugyanakkor független szakértők értékbecslésére és könyvvizsgálóra hivatkozva úgy látja: a többségi tulajdonos jogszerűen és határidőre tett eleget kötelezettségének. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysághoz úgy került az ügy, hogy annak iratait - illetékesség hiányában - a Központi Nyomozó Főügyészség ide továbbította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.