Új gazdaságpolitika

Szabadelvű és szociális piacgazdaságot javasolnak a Fidesznek

Magyarországon egyszerre kellene szabadelvű és szociális piacgazdaságot kiépíteni egy vitaanyag szerint, amelyet a Matolcsy György közgazdász által vezetett műhely tárt nemrég a Fidesz elé.

2008.08.11 08:13Magyar Nemzet

Az említett új modell a szakemberek szerint nem lehet azonos sem az angolszász szabadpiaci, sem pedig az európai szociális piacgazdaság modelljével, mert amíg egyiknél túl kevés, a másiknál túl sok az állami szabályozás. A lap szerint a vitaanyag áfaemelést és a vagyoni típusú adók arányának növelését, így például az ingatlanadó bevezetését is tartalmazza, cserébe a munkáltatók terheinek csökkentéséért. 

A Matolcsy György vezette műhely új gazdaságpolitikájának a lényege, hogy a jelenlegi újraelosztó politikát haladéktalanul fel kell váltania a gazdasági növekedést középpontba állító politikának - olvasható a Magyar Nemzetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.