Széf a betegeknek - hatalmas üzlet?

Teljes a zűrzavar a kórházi széfek körül

Miközben február 15-től a kórházaknak minden betegágy mellé széfet kellene biztosítaniuk, a Magyar Nemzet által megkérdezett intézményvezetőkkel még a rendeletet sem ismertették.

2008.01.08 08:25Magyar Nemzet

A jól értesült, a területre szakosodott cégek a hatalmas üzlet reményében eközben már a kórházaknál kilincselnek. Teljes a zűrzavar a kórházi ágyak mellé, a minisztériumi rendelet alapján beszerelendő széfek ügyében – derült ki, miután a Magya Nemzet körkérdést tett fel a beruházásban érintetteknek.

Mint azt tudni lehet, február 15-től kötelező lesz minden kórházi ágyhoz széfet biztosítani a lopások megelőzése érdekében. A minimumfeltételeket meghatározó rendelet kiegészül azzal a ponttal, hogy az eddig is kötelező éjjeliszekrény mellett elektronikusan zárható széfet is el kell helyezni minden kórházi ágy mellé – jelentette be december közepén Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, mint hozzátette, azért van szükség elektronikus zárra, mert a kulcs is ellopható.

A tárcavezető közölte: egy széf ára nyolc-kilencezer forint, országosan hetvenezer ággyal számolva ez összesen hatszázmillió forintos kiadást jelent. Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke már akkor kijelentette, nem tudja, hogyan lehet majd mindenhol betartani a minisztérium előírását. Az ügyben egyébként azóta, azon kívül, hogy eltelt majdnem egy hónap, nem sok előrelépés történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.