Szarból várat építeni

A "rossz" egy igen enyhe jelző a HÉV-szerelvényekre

Hivatalosan is elismerte a BKK, hogy a helyiérdekű vasút vagonjai borzasztó állapotban vannak. Le kellene cserélni, de nincs rá pénz - mégis javulhat a helyzet...

2014.03.18 16:05MTI

Kísérleti jelleggel felújít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV három HÉV-kocsit, hogy tapasztalatot gyűjtsenek és ezek felhasználásával alakítsák ki a végleges terveket.

A BKK honlapján olvasható közlés szerint a felújítás az év második felében kezdődik és a három kocsiból álló vonat még az idén forgalomba is állhat. Mint írták, a HÉV motorvonatok utastere sem kialakításában, sem látványában nem felel meg a mai kor elvárásainak, az ülések kényelmetlenek, a járművek szellőzése nem megfelelő, a belső kialakítás az 1970-es évek stílusjegyeit hordozza, az utastájékoztatás elégtelen.

A szerelvények cseréjét viszont 2020-ig nem tudják megoldani, az előkészítés alatt álló projektek is a gödöllői (8-as) és csömöri (9-es) HÉV-et érintik, így szentendrei (5-ös) vonalon napi 87 ezer utast kiszolgáló vonatok komfortszintjének javítása elengedhetetlen - írták.,

A tesztprogramban felújítják a járművek belső terét és fűtésrendszerét, új, ergonomikus ülések kerülnek a vonatokba, új utastájékoztató kijelzőket szerelnek be, illetve a vonatokon lesz wi-fi hálózat és laptopok, telefonok számára hálózati csatlakozó. A munkákat a BKV járműjavító műhelye, a VJSZ Kft végzi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.