British Airways

Kényszerleszállás Budapesten

Miért kényszerült a Boeing 747-es a futópályára fővárosunkban?

2014.03.14 20:25MTI
Köszönjük a megfelelő képet kedves Olvasónknak!

Technikai leszállást hajtott végre a British Airways egy, az indiai Újdelhiből Londonba tartó járata egy utas rosszulléte miatt pénteken délután Budapesten, a Liszt Ferenc repülőtéren - tájékoztatta a Budapest Airport szóvivője az MTI-t.

Hardy Mihály elmondta: a British Airways arról tájékoztatta a Budapest Airportot, hogy egy 49 éves indiai állampolgárságú utas rosszulléte miatt szállt le a Boeing 747-400-as típusú repülőgép.

A férfit kórházba szállították - tette hozzá.

A gép addig tartózkodott a repülőtéren, amíg újratankolták. Előzőleg ugyanis a biztonságos leszállás, a gép könnyítése érdekében üzemanyagot kellett kiengedniük a pilótáknak.

Hardy Mihály hangsúlyozta, hogy a brit személyzet úgy járt el, ahogy ilyen esetben kell: amennyiben ugyanis egészségügyi problémák miatt veszélybe kerül egy utas élete, az a szokásos eljárás, hogy a gép az első reptéren leszáll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.