Március 15-től érvényben

Tűzgyújtási tilalom a fővárosi erdőkben

Tűzgyújtási tilalmat rendel el a fővárosban lévő erdők területére, illetve 200 méteres körzetükre március 15-től a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága.

2014.03.14 17:01MTI
freedigitalphotos.net

Ez egyben azt jelenti, hogy Budapest területén, egyelőre nem meghatározott, átmeneti időszakra tilos a tűzgyújtás a kiépített tűzrakóhelyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban; szintén tiltott a parlag- és gazégetés - közölte Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

Hozzátette, hogy aki a tilalomra vonatkozó rendelkezéseket megszegi, százezer forintig terjedő erdővédelmi bírsággal sújtható. Felhívják a vasúton, illetve autóval utazók figyelmét arra, hogy ne dobjanak el égő cigarettacsikket vagy gyúlékony anyagot, ugyanis a magyarországi erdőkben előforduló tüzeket minden esetben az emberi gondatlanság okozza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.