Minőségi szolgáltatás

10 új Mercedes-Benz Sprinter mentőautó áll szolgálatba

A magyar mentés gyorsabbá, hatékonyabbá és biztonságosabbá válik, erről a kormány egyik stratégiai partnere, a Daimler AG gondoskodik - mondta Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára hétfőn Zsámbékon

2014.03.03 18:46MTI
Fotó: MTI

Szijjártó Péter hozzátette: Magyarország egyik stratégiai fontosságú céljának eléréséhez, a mentés fejlesztéséhez egy az országban működő, csúcstechnológiát képviselő vállalat járul hozzá azzal, hogy a legmodernebb autókkal látja el a magyar mentőszolgálatot.

Az államtitkár emlékeztetett arra: a kormány 2012 szeptemberében indította el uniós finanszírozással azt a programot, amelynek célja a magyarországi mentés fejlesztése. Ennek keretében 200 új autó kerül a mentőszolgálathoz, közülük 178 mentőautó.

A most átadott járművek biztonságosabbak, gazdaságosabbak és környezetkímélőbbek a korábbiaknál, és az Országos Mentőszolgálat legkorszerűbb kocsijai - fűzte hozzá.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár rámutatott: a beszerzéseknél azt tartották szem előtt, hogy egységes, 21. századi mentőszolgálatot építenek. Figyelembe vették például azt is, hogy a kocsik belső elrendezése ergonomikus legyen, országosan azonos munkakörnyezetet biztosítva, azonos eszközökkel. Az államtitkár jelezte azt is, hogy a mentőautókat az új elektronikus mentésirányítási rendszer eszközeivel szerelték fel. Kiemelte: egységes nemzeti egészségügyi szolgálat megteremtésén dolgoznak.

Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a Mercedes-Benz "még soha nem kapcsolódott annyira a magyar hétköznapokhoz, mint manapság", és nagyunk büszkék arra, hogy hozzájárulhatnak Magyarország céljainak eléréséhez.

Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat megbízott főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a mentők számára kiemelkedően fontos munkaeszköz az autó, mellyel a lehető leggyorsabban, de maximális biztonságban kell közlekedni. "Miközben a legmagasabb szintű betegellátásra törekszünk, a legjobb és legkorszerűbb járművek vannak segítségünkre" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.