Tragédia

Szombaton aláírta az állammal az adásvételit, másnap meghalt

Elhunyt Komáromi András üzletember, a Welt 2000 Kft. volt tulajdonosa, akinek köze volt egy nagyon fontos szoftver forráskódjához.

2014.03.03 16:26ma.hu

Vasárnap elhunyt Komáromi András üzletember, a Welt 2000 Kft. volt tulajdonosa, aki egészen az ezt megelőző napig jogtulajdonosa volt a cég zászlóshajójának, az EMIR-nek. Komáromi nem volt beteg. Közeli barátai szerint nagyon megviselte a cég eladása körüli vita - olvasható az Indexen.

A brüsszeli pályázati pénzek elosztását bonyolító szoftvercéget a tulajdonosok eredeti szándékuk szerint nem akarták eladni. A Miniszterelnökség viszont meg akarta venni, és határozott nyomást gyakorolt a cégtulajdonosokra – reppentette fel a hírt a 444.hu.

Az állam nem sokkal az ezredforduló után vette meg a programot, a forráskód azonban a cégnél maradt. Ez azt jelentette, hogy a Welt 2000 nélkül nem lehetett továbbfejleszteni, de még csak módosítani sem, ami komoly, évenként több milliárd forintos bevételt jelentett a cégnek. Tavaly ősszel végül kormányhatározat született a Welt feladatainak állami kézbe vételéről, január 1-jei határidővel. De már decemberben a NAV fegyveres adóellenőrökkel ütött rajta a cég irodáján, és a tulajdonosok lakásán. Ismerősei szerint Komáromi igencsak érzékelte az erős nyomást, de nem akarta eladni a birtokában lévő jogokat. Miután végül aláírta az adásvételit, meg is halt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.