Polt Péter vagy Pató Pál?

Adócsalási botrány - Vágó Gábor kész feljelentést tenni

Nem szabad hagyni, hogy tényfeltáró újságírók kiváló munkája "menjen a levesbe", mert az ügyészség hivatalosan nem találkozik ezekkel az esetekkel.

2014.02.26 15:20MTI
Forrás: MTI

Vágó Gábor írásbeli kérdéssel fordul Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy indult-e a nyomozás a sajtóban megjelent "áfacsalásokat leleplező cikkek" nyomán - ezt a képviselő jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján. Az LMP politikusa elmondta: ha nem indul hivatalos vizsgálat, feljelentést tesz.

Vágó Gábor példaként említette, hogy az atlatszo.hu a gabonakereskedelem áfacsalásairól az Index pedig cukorral kapcsolatos visszaélésekről is írt. Nem szabad hagyni, hogy tényfeltáró újságírók kiváló munkája "menjen a levesbe", mert az ügyészség hivatalosan nem találkozik ezekkel az esetekkel jelentette ki.

A képviselő hangsúlyozta, érdemes minden ügynek utána járni, mert az adófizetők számára több tízmilliárd forintot lehet spórolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.