Rádiókapcsolat nélkül lépett be

Iraki utasszállító miatt riasztották a Gripeneket

Egy iraki utasszállító repülőgép rádiókapcsolat nélkül lépett be az ország légterébe kedd kora este, emiatt riasztották a készenlétben lévő Gripeneket.

2014.02.25 19:38MTI
MTI, archív

A gép már Csehország felett sem kommunikált a légiforgalmi irányítással, ezért a NATO szabályainak megfelelően a cseh, majd a szlovák légierő kísérte végig a gépet saját területük felett. A rádiókapcsolat nélküli, de végig a repülési tervnek megfelelő útvonalon haladó utasszállítót a honvédség két vadászrepülőgépe Berettyóújfalu térségében átadta a román légierő gépeinek - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

A flightradar24.com radarképe szerint az Iraqi Airways Airbus A321-ese Düsseldorfból az iraki Szuleimáníjába tartott.

A pilóták a fedélzeten lévő válasz-jeladó berendezésen keresztül nem jelezték, hogy kommunikációs hibájuk lenne. A légiforgalmi irányítás archív hangfelvételei szerint a HungaroControl irányítói megpróbálták felvenni a géppel a kapcsolatot, de a pilóták nem válaszoltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.