A város mindenkié

Zárka helyett bérlakást!

A szabálysértési törvény ellen tiltakoztak több mint ötvenen a Város Mindenkié csoport szervezésében szombaton Budapesten, a szerveződés aktivistái szerint módszeresen üldözik a hatóságok az utcán élő hajléktalanokat.

2014.02.22 19:09MTI
Fotó: Facebook

A tiltakozó akciót a XI. kerületben, a Budaörsi úton lévő szabálysértési iroda előtt tartották. Az épület előtti kerítésre egy 15 méteres transzparenst helyeztek el, amelyre az volt írva: "Zárka helyett bérlakást!"

A csoport aktivistái arról beszéltek, hogy szerintük "embertelen" és "teljesen felesleges pénzköltés" az utcán élő hajléktalanok előállítására kialakított szabálysértési iroda.

Elmondták, hogy követelik az intézmény bezárását és a "köztéri hajléktalanságot büntető" jogszabályok hatályon kívül helyezését.

Felidézték: a múlt év végén nyitották meg az első olyan szabálysértési irodát Budapesten, amely kizárólag arra szolgál, hogy ott azokat a hajléktalan embereket állítsák elő, akik ellen eljárást indítottak életvitelszerű közterületen tartózkodás miatt.

A csoport szerint a hajléktalanság érdemi kezelésére kellene költenie az államnak azt a több mint 200 millió forintot, amelyet idén az irodák fenntartására fordítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.